Caruso, Merken

Luxe maatwerkpakken van Caruso

Elke man moet het een keer ondervinden. De aankoop van een maatwerkpak. Daar krijg je nooit spijt van. Zeker niet wanneer je een maatwerkpak van Caruso gaat aanschaffen. Caruso was een kleermaker in Italië, die in 1958 het label Caruso oprichtte en sindsdien alleen maar is gegroeid en ontwikkeld. Caruso moet je echt ontdekken wanneer je van maatwerkpakken houdt. Een goed pak herken je aan een aantal punten zoals;

Hoge schouders
De bovenkant van de mouw eindigt hoger dan de schouder van je jasje. Het lijkt er een beetje op alsof de schouder met een onzichtbaar touwtje wordt opgetrokken. (roped shoulder)

Patronen afgestemd op elkaar
Bij elke naad, hoort een patroon moeiteloos in elkaar over te lopen. Dit vraagt meer stof en inspanning.

Open knoopsgaten
Betere jasjes hebben open knoopsgaten. De goedkope fabrieksvariant hebben dichte mouwknoopjes. Open knoopsgaten is een echt kenmerk van handwerk.

Licht poffende mouwen
De zogenaamde Napolitaanse schouders bestempelen zich door een licht poffende mouw van arm naar schouder. Het is een technisch aspect, wat bijvoorbeeld bij de Caruso pakken altijd wordt gezien.

Kissing buttons
Ieder knoop op de mouw overlapt lichtjes de andere knoop. Als je dit op de mouwen van een maatwerkpak ziet, dan is er sprake van handwerk. Dit is namelijk niet op een machine te produceren.
Pauw.com

De maatwerkpakken van Caruso hebben alle bovenstaande punten in zich. Je koopt altijd een pak van Caruso wat 100% met de hand is gemaakt. Pauw.com heeft een brede collectie pakken en colbertjasjes waarvan elk exemplaar luxe en elegantie uitstraalt. Je kunt een pak life komen aanschaffen maar het kan ook prima online. Kijk voor inspiratie op de website of kom wel of niet op afspraak naar één van de modezaken van Pauw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.