Woolrich

Woolrich jassen: goed gezien

Woolrich is een ondertussen legendarisch Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in outdoor kleding. Enkel en alleen maar outdoor kleding? Natuurlijk niet: hoogwaardige outdoor kleding waarvan je zeker kunt zijn na aankoop dat jouw spullen nog jaren mee zullen gaan. Het bekendste item in het assortiment van deze fabrikant? Dat moeten wel de Woolrich jassen zijn.

180 jaar ervaring: Woolrich

Woolrich kan er zich op beroepen dat het met zowat 180 jaar bestaansgeschiedenis de oudste producent van wol in de Verenigde Staten is. De eerste grote explosie aan populariteit van het bedrijf kwam er tijdens de burgeroorlog. Woolrich verstrekte wollen dekens aan de soldaten om ze tijdens de meest extreme omstandigheden warm te houden. Al snel bleken de wollen dekens van Woolrich van een dusdanige kwaliteit dat er ook een vraag ontstond naar andere producten. De Woolrich jas werd geboren.

De kernwaarden

Woolrich jassen zou je sinds hun ontstaan altijd al met dezelfde kernwaarden kunnen omschrijven: comfort, duurzaamheid en kwaliteit. Woolrich werkt met materialen als wol, katoen en dons en maakt quasi uitsluitend gebruik van het beste wat de markt te bieden heeft. Technologische vooruitgang wordt daarbij overigens niet uit de weg gegaan. De afgelopen jaren zijn er meer technische vezels zoals nylon en polyester in de jassen verwerkt. Op deze manier werd het comfort nog verhoogd. Heb jij zin in een jas die jouw warm kan houden in de meest extreme omstandigheden en er nog eens goed uitziet ook? Een jas die jaren mee zal gaan? Neem dan even een kijkje op de webshop van Pauw.com: daar kun je een groot assortiment aan Woolrich jassen terugvinden.