Sport

Waar let je op bij de aankoop van een crosstrainer

Er zijn vele vormen van circuittraining, en een crosstrainer kan een grote hulp zijn om fit te worden. Veel mensen kiezen ervoor om geen cardio te doen omdat het makkelijker is om vooruitgang te zien met krachttraining. Maar we beloven je, je ziet misschien sneller een verschil met krachttraining, maar je zult binnen enkele weken een verschil merken in je fitnessniveau op een crosstrainer.

Je eigen doelen stellen

Het is belangrijk om te weten wat een crosstrainer moet doen voordat je erin investeert. Crosstrainers zullen soms in een hogere prijsklasse liggen, maar je zult nog steeds veel beweging en kwaliteit uit goedkoper toestel halen als jij en je gezin er alleen gebruik van maken. Bovendien zal je behoefte aan verschillende functies ook afhangen van het feit of je een beginner of een ervaren beoefenaar bent. Als je een beginner bent, kun je gemakkelijk een goedkopere crosstrainer gebruiken en dan zien of je de voordelen krijgt die je wilt. Als niet het geval is, moet je misschien een ander model zoeken met nieuwe functies.

Wanneer een crosstrainer kopen?

Het is een goed idee om een budget klaar te hebben wanneer je gaat investeren in een crosstrainer. De prijsklasse voor een crosstrainer kan sterk variëren, dus het is mogelijk om een crosstrainer te vinden die bij ieders budget past. Zelfs als een crosstrainer in de lagere prijsklasse ligt, betekent dat niet dat hij geen trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus heeft waarvan bijvoorbeeld een beginner echt kan genieten. Als je daarentegen een expert bent in crosstrainers en deze vorm van fitnesstraining al lang beoefent, raden we je aan iets meer geld in het toestel te investeren, zodat je er langer plezier van hebt.

Kenmerken zijn belangrijk om een goede en gevarieerde training te garanderen. Maar als je een beginner bent, is het niet nodig dat het een verscheidenheid aan trainingen heeft, zolang het maar enkele goede weerstandsniveaus heeft om je uit te dagen. Bij fitnesstraining gaat het er toch niet alleen om dat je steeds in hetzelfde tempo beweegt, het is goed als je de mogelijkheid hebt om je training te variëren, want door afwisseling daag je je fitheid meer uit.

Waarom zijn weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s belangrijk?

Om een gevarieerde training te krijgen door cardiotraining, is het noodzakelijk dat je crosstrainer de mogelijkheid heeft om je afwisseling te bieden. Daarom raden we je aan een crosstrainer te kiezen die verschillende weerstandsniveaus heeft, en wanneer mogelijk, denken we ook dat de trainingsprogramma’s je kunnen helpen fit te worden. Het is vooral belangrijk om je training te variëren als je eenmaal een goede basis hebt opgebouwd. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, moet je jezelf blijven uitdagen, wat je kunt doen door weerstand en de trainingsprogramma’s.

Weerstandsniveau: wat doet het?

Een crosstrainer heeft meestal verschillende weerstandsniveaus die je kunt regelen terwijl je traint. Weerstandsniveau betekent gewoon dat je meer weerstand in het wiel stopt, waardoor het moeilijker voor je wordt. Dit is een goed idee als je wat spieren in je benen wilt opbouwen en ze dus door de weerstand wilt versterken. Bovendien stimuleert het ook je metabolisme, omdat je ondanks het hogere weerstandsniveau nog meer inspanning moet leveren om hetzelfde tempo aan te houden.

Voor- of achtervliegwiel – wat betekent dat?

Wanneer je op zoek gaat naar je nieuwe crosstrainer, moet je ook beslissen of je het vliegwiel vooraan of achteraan wilt. Dit kan je twee verschillende gevoelens geven, daarom is het een belangrijke beslissing. Bij de meeste crosstrainers voor thuisgebruik zit het vliegwiel aan de achterkant, terwijl bij crosstrainers voor in de sportschool het vliegwiel meestal aan de voorkant zit. Er is geen goed of fout. Het gaat allemaal om het gevoel dat je krijgt als je beweegt op een crosstrainer met het voorste of achterste vliegwiel.

Voorste vliegwiel

Met het voorste vliegwiel, kom je het dichtst bij de beweging die je wilt maken op crosscountry. De beweging van een crosstrainer is sterk geïnspireerd op dit cross-countrygevoel dat je het dichtst benadert met het voorste vliegwiel. In een dergelijk model kun je verder glijden, omdat de paslengte doorgaans tussen 45-60 centimeter zal liggen. Als je bijvoorbeeld gewrichtsproblemen in je knieën hebt, wordt dit type ook aanbevolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.